Αρχική ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ ΤΙ ΛΕΝΕ ΓΙΑ ΕΜΑΣ Βιβλιοπωλείο – Εκδόσεις ΑΔΟΥΛΩΤΗ ΜΑΝΗ

Βιβλιοπωλείο – Εκδόσεις ΑΔΟΥΛΩΤΗ ΜΑΝΗ

Νέα Πελοπόννησος

«Φορτωμένος» με μια 20ετή δημόσια παρουσία και δράση για τη πατρώα γη μας, από το καλοκαίρι του 1991 που φοιτητής στην Αθήνα πρωτοκυκλοφόρησε την «Αδούλωτη Μάνη», ο Γιώργος Π. Δημακόγιαννης μάς εκπλήσσει με την επιλογή του να είναι υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Λακωνίας με το Συνδυασμό «Νέα Πελοπόννησος» του Πέτρου Τατούλη.

Ποιός όμως είναι ο γνωστός και φίλος εκδότης της «Αδούλωτης Μάνης», που δεν έχει προσφέρει και λίγα στην ανάδειξη και πνευματική – πολιτιστική προβολή της Μάνης και της Λακωνίας, εντός κι εκτός Ελλάδος; Ας γνωρίσουμε συνοπτικά την πορεία του.

– Από φοιτητής, καλοκαίρι του 1991, εξέδωσε το περιοδικό «Αδούλωτη Μάνη», το οποίο από το 2001 κυκλοφορεί με τίτλο «Μάνη, χθες-σήμερα-αύριο» (και συνεκδότη τον μανιατόγαμπρο Ντόν. Μακφαίηλ). Από το καλοκαίρι του 1997 επανεγκαταστάθηκε στην πατρώα γη μας και στην Αρεόπολη δημιούργησε το βιβλιοπωλείο – πολιτιστικό στέκι «Αδούλωτη Μάνη» το οποίο από το 2001 ξεκίνησε και έντονη εκδοτική δραστηριότητα, με 45 εκδόσεις τίτλων βιβλίων στο ενεργητικό του ως τώρα, αλλά και 5 τίτλους CD & DVD, πάντα με θέματα Μάνης και Λακωνίας. Επίσης η «Αδούλωτη Μάνη» κυκλοφορεί -από την 17η Μαρτίου 2007- ως μηνιαία εφημερίδα…

– Ο εκδότης της Μάνης έφτασε πολλές φορές με δικό του περίπτερο μανιάτικης και λακωνικής βιβλιογραφίας όχι μόνο σε Αθήνα, Πειραιά, Θεσσαλονίκη,…, και κάθε γωνιά της Λακωνίας μας, …αλλά και ως τη μεγαλύτερη παγκόσμια Έκθεση Βιβλίου στη Φρανκφούρτη της Γερμανίας!
– Όλα αυτά τα χρόνια διοργάνωσε πλήθος εκδηλώσεις και έκανε δεκάδες ομιλίες που αναδεικνύουν πτυχές της τρισένδοξης Ιστορίας και της Λαογραφίας μας, αλλά και σύγχρονα ζητήματα και προβλήματα της περιοχής μας, ομιλίες και εκδηλώσεις στη Λακωνία, σε κάθε γωνιά της Μάνης, στην Αθήνα και τον Πειραιά, στην Θεσσαλονίκη, στην Καλαμάτα, στο Ναύπλιο, αλλά και το εξωτερικό: Κορσική, Ελβετία, Γερμανία…
– Υπήρξε ο νεώτερος «επίσημος» ομιλητής στην ιστορία της εθνικής επετείου της Μάνης, την 17η Μαρτίου 1997 στην Αρεόπολη, τότε 29 ετών!
– Έχει τιμηθεί και βραβευθεί για όλες αυτές τις δραστηριότητες από πολλούς Μανιάτικους και Λακωνικούς συλλόγους και πανελλήνιους φορείς για την πολιτιστική και πατριωτική του δράση. Πλήθος είναι και τα δημοσιεύματα και οι τιμητικές αναφορές στην «Αδούλωτη Μάνη», σε έντυπα της Ελλάδας και του εξωτερικού.
– Παράλληλα ο Γ. Δημακόγιαννης ήταν Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Ανατολικής Μάνης, 1999-2006, ιδρυτής και υπεύθυνος των ετήσιων πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου με την επωνυμία «Ταινάρια». Επίσης ήταν Γενικός Γραμματέας του τοπικού Συλλόγου Επαγγελματιών «η Μάνη» την τετραετία 2004-08 και βέβαια είναι μέλος πολλών άλλων συλλογικών προσπαθειών, όπως του Πατριωτικού Συνδέσμου Λακωνίας (είναι ο νυν Γενικός Γραμματέας). Είναι επίσης μέλος του Συνδέσμου Φίλων Ελληνοφώνων Εξωτερικού (ΣΦΕΕ) και ιδρυτικό μέλος του Ινστιτούτου Εθνικών και Κοινωνικών Μελετών «Ίων Δραγούμης», που ίδρυσε και διευθύνει ο συμπατριώτης μας πανεπιστημιακός καθηγητής Χρίστος Δρακ. Γούδης.
– Στην επαγγελματική του δραστηριότητα ως εκδότης και δημοσιογράφος είναι μέλος του «Συνδέσμου Εκδοτών Βιβλίου» (Σ.ΕΚ.Β) –που οργανώνει τις εκθέσεις βιβλίου κυρίως στην Αθήνα– και της πανελλήνιας δημοσιογραφικής «Ενώσεως Πολιτιστικών Συντακτών».

Και λίγα ακόμη βιογραφικά:
Γεννήθηκε το 1967 στον οικισμό Ζούδα, κοντά στον Κότρωνα της Προσηλιακής Μάνης, το 2ο από τα τέσσερα τέκνα των αγροτών\κτηνοτρόφων Πέτρου & Μαρίας Δημακόγιαννη. Φοίτησε στο Δημοτικό Σχολείο Φλομοχωρίου, στο Γυμνάσιο – Λύκειο Αρεοπόλεως, στο Χημικό τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών. Παρακολούθησε ετήσια σεμινάρια Δημοσιογραφίας & Εκδοτικής στο «Κέντρο Κουλτούρας Αθηνών» του Κώστα Χατζηδάκη και ασκήθηκε παράλληλα στο τηλεοπτικό κανάλι «Τηλετώρα».
[Δεν αναφέρουμε τίποτα για την πολιτική δραστηριοποίησή του τα τελευταία δύο χρόνια, γιατί όπως λέει ο ίδιος «αυτήν την ταυτότητα την αφήνει έξω και μακριά, μετά την απόφαση για την υποψηφιότητά του να εκπροσωπήσει το σύνολο των Μανιατών και Λακώνων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου»]
Τέλος, ο Γιώργος Π. Δημακόγιαννης είναι νυμφευμένος με την Ευαγγελία Δ. Καλογερόγιαννη και (προς το παρόν) πατέρας δύο τέκνων, του 6χρονου Πέτρου και της 3,5χρονης Μαρίας…
Τα αδέλφια του: Νέστορας (αξιωματικός Ελληνικής Αστυνομίας, σύζυγος Σταυρούλας Αποστολάκου, διαιτολόγου, με δύο παιδιά), Γεωργία (φιλόλογος καθηγήτρια, σύζυγος Βασιλείου Πατσουράκου, γεωπόνου) και Δήμητρα (καθηγήτρια φυσικής, σύζυγος Κωνσταντίνου Καστρή, διοικητή Πυροσβεστικής Γυθείου).

Πως «δικαιολογεί» ο ίδιος την απόφασή του να είναι υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Λακωνίας με τη «Νέα Πελοπόννησο» του Πέτρου Τατούλη;
«Συμμετέχω στη ΝΕΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ πιστεύοντας ότι μπορώ να εκπροσωπήσω την πατρώα γη μας και τους χειμαζόμενους ανθρώπους της στο νέο θεσμό της αιρετής Περιφέρειας.
Η Μάνη και η Λακωνία μας πρέπει να έχουν ποιοτική, ισχυρή, και διεκδικητική παρουσία στην Τρίπολη, την έδρα της Περιφέρειας. Πρέπει να έχουν ουσιαστικό λόγο και υπόσταση στο νέο Μοριά που χτίζεται, αντάξιο της ιστορικής και πολιτισμικής κληρονομιάς τους». Και συνεχίζει:
«Με εντυπωσιάζει η παρουσία του Πέτρου Τατούλη, που «γκρεμίζει τείχη» και φέρνει κοντά ακέραιους, ηθικούς, δημιουργικούς και άξιους Ανθρώπους από ποικίλες πολιτικές και κομματικές αφετηρίες, σε μια πρωτοφανή προσπάθεια σύνθεσης και ελπιδοφόρας αναπτυξιακής προοπτικής για τον πολύπαθο Τόπο μας, σε αντίθεση με παραδοσιακούς κομματικούς μηχανισμούς και επιλογές που συνεχίζουν να λειτουργούν και να πολιτεύονται αγκυλωμένες σε όρους και λογικές της δεκαετίας του 1960, του ‘70 και του ’80.
Ο Π. Τατούλης εγγυάται ότι μπορεί και να συγκρούεται για το καλό της Περιφέρειας. Είναι άνθρωπος του Πολιτισμού, κάτι που αφορά καίρια τη Μάνη και τη Λακωνία. Ο Πολιτισμός και τα ιστορικά Μνημεία μας μαζί με το Περιβάλλον είναι τα μεγάλα μας όπλα. Ο Π. Τατούλης είναι ανεξάρτητος, δεν έχει καμία κομματική εξάρτηση, ασχέτως αν δηλώνουν ότι τον υποστηρίζουν κάποια κόμματα. Η δημόσια δήλωσή του ότι μιλάει και δίνει λόγο και δεσμεύσεις στην κοινωνία και στους πολίτες κι όχι στα κόμματα με καλύπτει πλήρως.
Ξεκάθαρα λοιπόν: Το βράδυ των εκλογών πρέπει να νικήσει η Πελοπόννησος του 21ου αιώνα κι όχι κάποια παράταξη ή κόμμα. Να μην έχει χρώμα κομματικό η Πελοπόννησος. Κι αυτό θα είναι πανελληνίως πρωτοποριακή κατάκτηση και η προίκα της για το παρόν και το μέλλον. Από τον ιστορικό Μοριά να ξαναφύγει –όπως και σε άλλες κρίσιμες περιόδους της ιστορίας- το μήνυμα της εθνικής ενότητας και της αγωνιστικής ελπιδοφόρας προοπτικής για όλους τους Έλληνες.
Να λοιπόν συνοπτικά  οι λόγοι για να συμμετέχω στη ενωτική «Νέα Πελοπόννησο» του Π. Τατούλη και της μανιάτικης καταγωγής υποψήφιας Αντιπεριφερειάρχου Λακωνίας Ντίας Τζανετέα, καθηγήτριας και εξαιρετικά έμπειρης από την επιτυχημένη και πολυετή θητεία της στη Νομαρχία Λακωνίας».

– Εμείς τι άλλο να πούμε εκτός από Καλή επιτυχία;!
Ο Γιώργος και θέλει αλλά και μπορεί να εκπροσωπήσει τη Λακωνία και τη Μάνη, τους Λάκωνες και τους Μανιάτες στην Περιφέρεια Πελοποννήσου…
Κ. ΛΕΚΚΑΚΟΣ
[Να σημειώσουμε ότι στην Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας υπάρχει η δυνατότητα να βάλουμε μέχρι τρεις σταυρούς προτίμησης, στους 12 υποψηφίους περιφερειακούς συμβούλους του Συνδυασμού «Νέα Πελοπόννησος»]

μέσω Βιβλιοπωλείο – Εκδόσεις ΑΔΟΥΛΩΤΗ ΜΑΝΗ.