Αρχική ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ Έχουμε το σχέδιο δράσης για την Πελοπόννησο

Έχουμε το σχέδιο δράσης για την Πελοπόννησο

Νέα Πελοπόννησος

Για πρώτη φορά, στις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές, θα εκλέξετε τις Περιφερειακές Αρχές της Πελοποννήσου. Σε μια δύσκολη για το μέλλον της χώρας συγκυρία, θα αποφασίσετε για το μέλλον του τόπου μας. Η Πελοπόννησος βρίσκεται μπροστά σε μια κρίσιμη καμπή. Η κρίση ενδεχομένως να διαρκέσει πολύ. Εμείς όμως έχουμε σήμερα τη δική μας ευκαιρία. Η Πελοπόννησος μπορεί να φύγει μπροστά.

Χρειαζόμαστε καθαρές απόψεις, τολμηρές λύσεις και αποφασιστικές πράξεις. Στο πολιτικό, κοινωνικό και ηθικό αδιέξοδο υπάρχει διέξοδος. Στην κρίση θεσμών και αξιών, στην οποία βύθισε τον τόπο το πολιτικό σύστημα, υπάρχει αντίλογος. Στην οικονομική κρίση-της αναποτελεσματικότητας, των στρεβλώσεων και της διαφθοράς- υπάρχει απάντηση.

Ο «Καλλικράτης» φέρνει μαζί του μια μεγάλη ευκαιρία αλλαγής. Δεν δημιουργεί μια άλλη αυτοδιοίκηση. Δεν δημιουργεί μια ακόμη μορφή αυτοδιοίκησης, παρόμοια με αυτήν που έχουμε μέχρι σήμερα γνωρίσει. Ο «Καλλικράτης» δίνει την εξουσία σε όλους εμάς να ανασυγκροτήσουμε το κράτος. Να θεραπεύσουμε το άρρωστο και παλιό. Να εξασφαλίσουμε μια καλύτερη ζωή για εμάς και τα παιδιά μας. Να δώσουμε προοπτική ευημερίας στον τόπο μας.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου μπορεί να αναζωογονηθεί. Μπορεί να διαχειριστεί και να αξιοποιήσει καλύτερα τους πόρους της. Μπορεί να παράγει δικό της πλούτο. Μπορεί να προσφέρει δουλειά και κοινωνικά αγαθά στους πολίτες της. Μπορεί να γίνει μια ευρωπαϊκή περιφέρεια, πρότυπο ανάπτυξης, υπόδειγμα για την έξοδο της χώρας από την κρίση.

Στη «Νέα Πελοπόννησο» γνωρίζουμε καλά τις προκλήσεις και τις δυσκολίες που θα συναντήσουμε. Και θα αγωνιστούμε για να πετύχουμε. Στην προσπάθεια αυτή σας θέλουμε συμμέτοχους. Χρειαζόμαστε τη βοήθεια και την υποστήριξή σας για να φτιάξουμε μια νέα πατρίδα. Την πατρίδα της αλληλεγγύης, της συνοχής και της δημιουργίας.
Η «Νέα Πελοπόννησος» είναι ξεκάθαρα μια ανεξάρτητη πρωτοβουλία. Είναι ανεξάρτητη γιατί την έχει αγκαλιάσει μια ευρεία κοινωνική πλειοψηφία. Είναι ανεξάρτητη γιατί απευθύνθηκε στον κάθε πολίτη, από όποιον χώρο κι αν αυτός προέρχεται. Είναι ανεξάρτητη γιατί δεν εξαρτάται από μικροπολιτικές σκοπιμότητες και προσωπικές ιδιοτέλειες.

Η «Νέα Πελοπόννησος» είστε εσείς!

Φίλες και Φίλοι,

Γνωριζόμαστε πολλά χρόνια. Έχουμε δώσει μαζί αγώνες. Έχουμε πάντοτε σταθεί απέναντι στα οργανωμένα συμφέροντα. Έχουμε πετύχει συγκεκριμένα αποτελέσματα. Έχουμε μείνει πιστοί στις αρχές μας.

Σας καλώ να είστε ενεργά συμμέτοχοι στην προσπάθειά μας αυτή.

Μαζί να πούμε ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΧΑΜΕΝΑ ΧΡΟΝΙΑ
Μαζί να φτιάξουμε τη ΝΕΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ
Μαζί για ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΖΩΗ