Αρχική ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ ΤΙ ΛΕΝΕ ΓΙΑ ΕΜΑΣ Η αναπόφευκτη επιλογή Τατούλη – Οι σκέψεις στο ΠΑΣΟΚ, η στρατηγική του...

Η αναπόφευκτη επιλογή Τατούλη – Οι σκέψεις στο ΠΑΣΟΚ, η στρατηγική του πρώην υπουργού

Νέα Πελοπόννησος

 

Ελάχιστες ημέρες απομένουν μέχρι την ανακοίνωση των υποψηφίων του ΠΑΣΟΚ σε όλη την Ελλάδα και στην Πελοπόννησο το ερώτημα που φαίνεται να τίθεται είναι : «κι’ αν όχι ο Τατούλης, ποιός;»

Με δεδομένη την επαναλαμβανόμενη άρνηση των Δ. Ρέππα και Π. Μπεγλίτη και τη σιωπή γύρω από το όνομα του Γ. Μανιάτη, οποιαδήποτε άλλη επιλογή μοιάζει (με όλο το σεβασμό) ως «τριτοδεύτερη» σε επίπεδο Περιφέρειας.

Οι διαμαρτυρίες που ακούγονται στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ σε μια ευθεία στήριξη του Αρκά πολιτικού δεν έχει να κάνει τόσο με κάποια ιδεολογική διαφορά επί της ουσίας αλλά με μνήμες, καταβολές και συνειρμούς.

Έτσι όπως έχουν εξελιχτει τα πράγματα και με την πόλωση που σίγουρα θα οδηγηθεί όλο το σκηνικό στο τέλος μια επίσημη υποστήριξη του ΠΑΣΟΚ στον Π. Τατούλη μάλλον θα έκανε κακό στην υποψηφιότητα του. Διότι άλλο είναι να πας στη Μεσσηνία και τη Λακωνία πρώην υπουργός της Ν.Δ. ως υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ και άλλο ως ανεξάρτητος.

Αυτό είναι μια σημαντική παράμετρος αφού μην ξεχνάμε ότι οι Έλληνες συνηθίζουν να ψηφίζουν με την καρδιά. Σίγουρα ο κ. Τατούλης έχει φιλίες σε όλη την Πελοπόννησο από την πολύχρονη θητεία του στην πολιτική, αλλά η Λακωνία και η Μεσσηνία δεν είναι Κορινθία ούτε Αρκαδία.

Το ΠΑΣΟΚ πάντως δεν δείχνει να μπορεί (ή να θέλει) να αποφύγει πλέον την υποψηφιότητα Τατούλη που καταγράφει ήδη μια δυναμική και η έλξη μοιάζει όλο και περισσότερο μοιραία. Το άσχημο για τις δυο πλευρές είναι ότι υπάρχουν αντικειμενικές δυσκολίες στην «επισημοποίηση» αυτής της σχέσης.

Έτσι λοιπόν, στελέχη του ΠΑΣΟΚ διαρρέουν ότι η επιλογή του κόμματος θα είναι κάποιο στέλεχος «μεσαίας δυναμικής» που θα καταγράψει μια αξιοπρεπή παρουσία και στο δεύτερο γύρο θα στηριχτεί ο ανεξάρτητος Αρκάς πολιτικός.

Το παραπάνω είναι ένα από τα σενάρια που κυκλοφορούν και δεν θα είναι απίθανο στις επόμενες ημέρες να συμβεί και κάτι άλλο δηλ. να υπάρξει απευθείας στήριξη αφού κανένα στέλεχος πρώτης γραμμής δεν φαίνεται πρόθυμο ή να μην δοθεί στήριξη σε κανένα άρα η «μπίλια πάλι εκεί θα καθήσει». 

Από την πλευρά του ο υποψήφιος Περιφερειάρχης έχει κρατήσει μια σταθερή και έξυπνη στρατηγική αποδεχόμενος τη στήριξη από όποιο κομματικό χώρο (από την Κεντροαριστερά μέχρι την Κεντροδεξιά – ο ΛΑΟΣ θα πρέπει να λογίζεται ως Κέντροδεξιά πλέον) αλλά την ίδια στιγμή φαίνεται να έχει στρέψει την κατάσταση στην κατεύθυνση που θέλει δηλ. κάθε μέρα να ρωτά ο κόσμος «τελικά το ΠΑΣΟΚ θα στηρίξει τον Τατούλη;».

Εάν τέλος η Ν.Δ. είχε επιλέξει αντί του Δράκου το Γ. Μανώλη μάλλον δεν θα χρειαζόταν καν δεύτερος γύρος αφού ο αντίπαλος θα είχε απομονωθεί στο λαικοδεξιό κομμάτι, χωρίς προβάσεις στο μεγάλο κομμάτι του ευρύτερου κεντρώου χώρου και χωρίς ιδιαίτερη βοήθεια από στελέχη που ούτως ή άλλως είχαν συνταχθεί με το Δ. Δράκο.

πηγή: www.isthmos.gr